Hoteller i Roskilde (Region Sjælland, Danmark)

 1. 841 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 2. 1.242 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 3. 774 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 4. 667 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 5. 680 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 6. Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 7. Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 8. Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 9. Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 10. Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed

Hoteller i Roskilde

Find utroligt billige hoteller i Roskilde, Danmark. Søg efter og sammenlign tilbud på overnatning for at finde de laveste priser med trivago

 • Omfattende hotelsøgning for Roskilde online
 • Find et billigt hotel i Roskilde!
 • Book til en fantastisk pris!

Blandt de bedst bedømte Hotels i Roskilde

 • Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 • 847 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 • 792 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 • Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 • 932 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 • 850 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024
 • Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 • Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed
 • Vælg datoer for at se priser og tilgængelighed

FESTLIGE OG KULTURELLE ROSKILDE

30 kilometer vest for København finder du Roskilde. Roskilde har meget at byde både sine beboere og tilrejsende af store årlige events, en imponerende Domkirke, en dejlig bymidte, Danmarks hyggeligste shoppecenter, et unikt Vikingeskibsmuseum og en fantastisk flot beliggenhed lige ved spidsen af Roskilde Fjord.

VERDENSARV

Der er to absolutte must see attraktioner at opleve under et ophold i Roskilde. Dette drejer sig om det imponerende Vikingeskibsmuseum og Roskilde Domkirke , som siden 1995 har været på UNESCOs verdensarvsliste som dækker verdens mest bevaringsværdige kulturarv.

Roskilde Domkirke finder du i hjertet af byen og denne imponerende kirke er bestemt værd at opleve både udvendigt og indvendigt. Domkirken er desuden kongefamiliens foretrukne gravkirke, og har været det helt siden begyndelsen af 1400-tallet. I alt hviler 38 danske konger og dronninger her, og mange af disse i pragtfulde sarkofager. I 1985 blev en ny kongelig begravelsesplads opført i kirkegrundens nordvestlige hjørne, og her hviler Dronningens forældre, Frederik IX og Dronning Ingrid udenfor under stjernehimmelen.

Kirken huser derudover et af Nordeuropas vigtigste historiske musikinstrumenter i form af et imponerende barokorgel fra 1554. I juni, juli og august afholdes der hver torsdag aften en orgelkoncert med både danske og internationale orgelsolister. Der er gratis adgang til disse koncerter, og er du i Roskilde en torsdag i sommermånederne kan det virkelig anbefales at tage turen forbi Domkirken til en spændende og billig aften i kulturens tegn.

Vikingeskibsmuseet er et unikt og interessant museum for både børn og voksne. Her kan du opleve fem originale og store vikingeskibe helt tilbage fra 1000-tallet. Museet giver et indblik i vikingernes hverdag og arbejde og ikke mindst den detaljerede konstruktion af de verdenskendte skibe. Museet ligger lige ud til Roskilde Fjord og det er endda muligt at bestille en billet til at komme ud og sejle med en rekonstruktion af et vikingeskib – dette er både et hit for børn og voksne.

Kunne du tænke dig et godt hotel til dit ophold i Roskilde, er en overnatning på Comwell Roskilde et godt bud. Dette 3-stjernede hotel ligger lidt over to kilometer fra Roskildes centrum, men med gratis parkering på stedet er det nemt at komme til og fra byen. Det er et moderne hotel med både flot og praktisk indrettede værelser samt en lækker morgenmadsbuffet. Er du i Roskilde på forretningsrejse er dette et af de bedst egnede hoteller i byen med mødelokaler og en koncertsal, som kan rumme op til 200 mennesker.

DEN SPÆNDENDE BYMIDTE

Roskildes hyggelige bymidte har meget at byde på ud over Domkirken. Du kan blandt andet opleve de to smukke parker Byparken og Folkeparken, som er skønne at gå ture i hånd-i-hånd med din elskede, væk fra hverdagen og dens gøremål. Stierne i Byparken kan passende benyttes som en vandretur fra Domkirken og mod Vikingeskibsmuseet. Byparken skråner nemlig ned mod fjorden, hvilket også giver en helt fantastisk udsigt.

Roskilde har adskillige gågader, som alle er fyldt med spændende butikker, caféer og restauranter. Her er et meget bredt udvalg og derfor også noget for enhver smag og pengepung. Gåture og shopping kan hurtig gøre én sulten, så et lille stop på restauranten Raadhuskælderen kan være tiltrængt. Her kan du nyde en virkelig lækker (og mættende) brunch i hjertet af byen tæt ved Domkirken. Restauranten har en hyggelig kælderatmosfære, som er indbydende i alle årets måneder, om dette er en kølig pause på en varm sommerdag eller læ for regn på en efterårsdag. Ud over den imponerende brunchtallerken er det også muligt at nyde danske frokostklassikere som stjerneskud og karrysild.

Vil du gerne shoppe yderligere i Roskilde kan et besøg på Ro”s Torv være oplagt. Her finder du gode tilbud i de mange butikker, som byder på billige men stadig kvalitetsrige varer. Shoppecentret er desuden kåret som Danmarks hyggeligste.

Søger du en billig men god overnatning til dit ophold kan Danhostel Roskilde Vandrerhjem anbefales. Der er et udvalg af hoteller og bed & breakfast i Roskilde, men på dette vandrerhjem vil du opleve en fantastisk beliggenhed lige ved fjorden, tæt ved Vikingeskibsmuseet og kun 10-15 minutters gang til Roskildes livlige centrum. Værelserne er minimalistisk og moderne indrettet og der er en dejlig morgenmad på stedet. Det er bestemt en billigere overnatning i forhold til et hotel.

ÅRLIGE EVENTS

Roskilde byder hver år på en række festlige begivenheder og events , som på grund af deres popularitet er tilbagevendende år efter år.

Den største og mest kendte af disse er uden tvivl Roskilde Festivalen – Nordeuropas største musikfestival, som hvert år tiltrækker både danskere men bestemt også udlændinge til byen. Det er muligt at sove i eget medbragt telt i løbet af festivalen, hvor du vil have rig mulighed for at nyde musikken, samværet med andre feststemte mennesker og formegentlig også gode mængder af alkohol. På festivalens hovedscene – Orange Scene – kan du hvert år opleve nye spirende navne, nuværende verdensstjerner og tidsløse musiske legender.

Er du glad for musik vil du også finde Roskilde Jazz Days smadderhyggelig og sjov. Den tredje weekend i juni slås et stort telt op på Roskildes havn, hvor der spilles jazz af høj kvalitet. Der er gratis entré for alle i alle aldre, så det er bare om at komme og nyde rytmerne.

Et andet imponerende musikalsk arrangement er Opera Hedeland, som finder sted de to første weekender i august. Tæt ved Roskilde finder du Danmarks største permanente udendørsscene i smuk natur lige ved en sø. Publikum medbringer selv en picnickurv, tæpper og vin, og derefter er den ren nydelse af opera af højeste kvalitet, natur og dejligt selvskab. Dette picnic set-up giver Opera Hedeland en helt speciel og afslappet stemning, som samtidig gør opera mere tilgængelig for et større og bredere publikum.

Maritime Dage i Roskilde er en festlig weekend – den anden weekend i juni – hvor det er muligt at opleve gratis sejlture i Roskilde Fjord, live musik på havnen og salsaundervisning lørdag aften. De seneste par år er en ny tradition skabt, hvor havnens gamle sejlskibe sejler til de lokale mikrobryggerier i fjordområdet og henter øl, som senere serveres som smagsprøve til de glade gæster på havnen.

Et andet yderst populært arrangement er RO:KOST Madfestival, som hylder de mange lokale fødevareproducenter, der er at finde i Roskilde og omegn. Konceptet er enkelt men fungerer upåklageligt: Hvert år i uge 41 inviterer en gruppe af Roskildes bedste restauranter turister og beboere indenfor til en unik og skræddersyet menu, som består af minimum 5 lokalt producerede fødevarer. Hver kuvert koster 250 kr. og inkludere både velkomstdrink og en lille appetitvækker.

Roskilde Dyreskue skal også nævnes, da dette er et rigtig godt arrangement, som passer til både børnefamilier og ældre. Den første weekend i juni konkurrerer dyr og deres ejere om at få de bedste bedømmelser i de mange forskellige kategorier. Derudover er der også en stor udstilling af landbrugsmaskiner og lokalt producerede fødevarer, som alt i alt giver Dyreskuet en landlig stemning.

Som du nok kan forstå er der muligheder for masser af dejlige oplevelser i Roskilde. Om du er i byen til et af de årlige events eller blot vil nyde Roskildes bymidte og seværdigheder, er selvfølgelig helt op til dig.

Our top-rated cheap hotels in Roskilde

 • 650 kr pr. nat
  Forventet pris for:maj 2024

Ofte stillede spørgsmål om Roskilde